Thuis verder leren
Groep 7

Groep 7

Thuis verder leren: dat kan gewoon! In het verlengde van ons onderwijs biedt De Klimroos ook online leerstof, leerlijnen en leerstrategieën aan. Zo kunt u thuis met uw kind de op school behandelde onderwerpen samen nog eens doornemen. Klik op onderstaande onderwerpen om ermee aan de slag te gaan. Neem ook een kijkje op onze pagina Tof voor kinderen!

De Dag van Vandaag (agenda op het digitale (thuis)schoolbord)

Inloggen Basispoort
Via deze online omgeving heeft uw kind toegang tot software waar hij/zij gewoonlijk alleen op school mee kan werken. De groepsleerkracht heeft binnen Basispoort schoolwerk klaargezet waaraan uw kind zelfstandig kan werken. De leerkrachten volgen het werk- en leerproces van uw kind digitaal.

Inloggen Nieuwsbegrip
Via deze online omgeving heeft uw kind toegang tot de portal van Nieuwsbegrip. De kinderen gaan aan de slag met een actuele tekst en bijbehorende vragen.

Lezen Vloeiend & vlot methode Estafette
Zelfstandig de leesvaardigheid oefenen: dat kan met Vloeiend & vlot. Met Vloeiend & vlot tillen kinderen zelfstandig hun leesontwikkeling naar een hoger niveau. Er zijn 10 boekjes: van AVI E3 tot en met AVI Plus. Ze zitten boordevol oefeningen om de woordherkenning te automatiseren en te oefenen op zins- en tekstniveau. Klik hieronder om M7 en E7 te oefenen!
Vloeiend & vlot M7
Vloeiend & vlot E7 

Lid van Bibliotheek West-Brabant? Dan kun je online nu heel veel e-books lezen en van luisterboeken genieten. Gratis! Klik hier om in te loggen in de onlinebibliotheek. Nog geen lid? Voor kinderen (tot 18jaar) is een lidmaatschap gratis. Ja, ik wil lid worden van de Bibliotheek! West-Brabant

• Taal en Spelling methode Taalactief
De methode bestaat uit een leerlijn taal en een leerlijn spelling. Binnen de leerlijn taal worden de volgende vier domeinen in aparte lessen behandeld:
• woordenschat
• taal verkennen
• spreken & luisteren
• schrijven

Binnen de leerlijn spelling worden de spellingregels aangeboden. Voor een overzicht van de gehele leerlijn voor taal en spelling klikt u hier.

Leerlijn spelling
Leerlijn spelling werkwoorden
Leerlijn taal verkennen
Taal verkennen
Taalactief instapkaarten doelen en regels
Taalactief spellinghulpje
Woordenschat

Thema 6 - weektaak 30/03 - 03/04
Instapkaarten thema 6 
Spelling thema 6 
Themawoorden thema 6 

Doelen rekenen methode Wereld in getallen
7a blok 1
7a blok 2
7a blok 3
7a blok 4
7b blok 1
7b blok 2
7b blok 3
7b blok 4

• Rekenstrategieën

 • Schrijven methode Pennenstreken
Kinderen ontwikkelen in groep 5 t/m 8 een goed, vlot en leesbaar eigen handschrift door te blijven oefenen en veel te schrijven, wat ook in dit digitale tijdperk van grote waarde blijft.

 • Verkeer methode Wijzer door het verkeer
Op deze leeftijd bewegen kinderen zich vaker zelfstandig in het verkeer. Zo is er aandacht voor verkeersborden, voorrang en veilig fietsen. Ook het omgaan met bussen en vrachtwagens komt aan de orde. In groep 7 nemen de kinderen deel aan het praktisch en theoretisch verkeersexamen. 

Of het praktisch verkeersexamen dit jaar kan doorgaan, is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het theorie examen gaat niet door in april en wordt op zijn vroegst pas in juni afgenomen, maar het is geen probleem om eerst het praktisch verkeersexamen te doen.

Nu veel ouders en kinderen thuiszijn, is er kans om de route van het praktisch verkeersexamen meer te oefenen. U vindt de route op de kaart hier en de uitgeschreven route hier.

Hier vindt u de checklist voor de fiets van uw kind. Hier vindt u een overzicht van wat je moet kunnen en weten voor het praktisch verkeersexamen.

Oefenen verkeersexamen
Leerstofjaaroverzicht

Ga hier aan de slag met verkeerslessen voor thuis.

Oefen hier voor het VVN Verkeersexamen.

De app ‘Uit de hoek’ is gratis te downloaden in de appstores van iOS en Android. Hiermee wil Veilig Verkeer Nederland ouders en kinderen op een leuke manier samen leren waar de dode hoek van grote voertuigen zich bevindt. En natuurlijk hoe zij zich in dodehoeksituaties veilig gedragen.

Speel het spel Wheelie Pop en leer over de risico's van smartphonegebruik en afleiding op de fiets. De app is te downloaden in de App Store en Google Playstore.

 • Squla
Op Squla kan uw kind (gratis en tot 16.00 uur) spelend oefenen met alle schoolvakken. Via de groepsleerkracht kunt u de inloggegevens opvragen. Uw kind is binnen Squla vrij om te oefenen met allerlei schoolvakken passend bij het leerjaar.

Terug