Thuis verder leren
Groep 3

Groep 3

Thuis verder leren: dat kan gewoon! In het verlengde van ons onderwijs biedt De Klimroos ook online leerstof, leerlijnen en leerstrategieën aan. Zo kunt u thuis met uw kind de op school behandelde onderwerpen samen nog eens doornemen. Klik op onderstaande onderwerpen om ermee aan de slag te gaan. Neem ook een kijkje op onze pagina Tof voor kinderen!

De Dag van Vandaag (agenda op het digitale (thuis)schoolbord)

Inloggen Basispoort
Via deze online omgeving heeft uw kind toegang tot software waar hij/zij gewoonlijk alleen op school mee kan werken. De groepsleerkracht heeft binnen Basispoort schoolwerk klaargezet waaraan uw kind zelfstandig kan werken. De leerkrachten volgen het werk- en leerproces van uw kind digitaal.

• Lezen methode Veilig leren lezen (Kim-versie)
Leerlijn lezen (maan)
Leerlijn lezen (zon)
Leerlijn spelling
Veilig leren lezen

Veilig leren lezen Kern 8
Veilig Leren lezen Kern 9
Veilig leren lezen Kern 10

Bij deze methode zijn speciale letterfilmpjes gemaakt.

Lid van Bibliotheek West-Brabant? Dan kun je online nu heel veel e-books lezen en van luisterboeken genieten. Gratis! Klik hier om in te loggen in de onlinebibliotheek. Nog geen lid? Voor kinderen (tot 18jaar) is een lidmaatschap gratis. Ja, ik wil lid worden van de Bibliotheek! West-Brabant

• Doelen rekenen methode Wereld in getallen
3a blok 1
3a blok 2
3a blok 3
3a blok 4
3b blok 1
3b blok 2
3b blok 3
3b blok 4

• Rekenstrategieën

• Schrijven methode Pennenstreken
Bekijk in dit filmpje hoe kinderen in groep 3 letters en woorden leren schrijven.
• Stoplichtcijfers
• Stoplichtletters

• Lezen Vloeiend & vlot methode Estafette 
Zelfstandig de leesvaardigheid oefenen: dat kan met Vloeiend & vlot. Met Vloeiend & vlot tillen kinderen zelfstandig hun leesontwikkeling naar een hoger niveau. Er zijn 10 boekjes: van AVI E3 tot en met AVI Plus. Ze zitten boordevol oefeningen om de woordherkenning te automatiseren en te oefenen op zins- en tekstniveau. Klik hier om te oefenen!

 • Verkeer methode Wijzer door het verkeer
Door met vaste thema’s te werken, gaan de kinderen bepaalde verkeershandelingen automatiseren. Er zijn theorie- en praktijklessen.
Leerstofjaaroverzicht

Speel samen met uw kind de leuke verkeersquiz en ontdek wie de meeste kennis heeft van verkeersborden, verkeersregels en veilig gedrag in het verkeer. Je beantwoordt om de beurt een verkeersvraag. Aan het eind van de quiz krijg je de uitslag. Degene met de meeste vragen goed, heeft gewonnen!

De app ‘Uit de hoek’ is gratis te downloaden in de appstores van iOS en Android. Hiermee wil Veilig Verkeer Nederland ouders en kinderen op een leuke manier samen leren waar de dode hoek van grote voertuigen zich bevindt. En natuurlijk hoe zij zich in dodehoeksituaties veilig gedragen.

 • Squla
Op Squla kan uw kind (gratis en tot 16.00 uur) spelend oefenen met alle schoolvakken. Via de groepsleerkracht kunt u de inloggegevens opvragen. Uw kind is binnen Squla vrij om te oefenen met allerlei schoolvakken passend bij het leerjaar.

 

Terug