Contact met de leerkracht

Contact met de leerkracht

  • Op onze school staat persoonlijke ontmoeting voorop!

Op De Klimroos streven wij naar het onderhouden van heldere communicatielijnen. De groepsleerkracht of directie staat u graag persoonlijk te woord.

De groepsleerkrachten zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders/verzorgers. Zij verzorgen het onderwijs aan uw kinderen. Zij hebben zorg voor de kinderen die aan hen zijn toevertrouwd, een zorg die verder gaat dan alleen toetsgegevens. De groepsleerkrachten dragen zorg voor een goede sfeer in de klas, zowel tussen de leerkracht en kinderen, als tussen de kinderen onderling. De deur staat te allen tijde voor u open. Het maken van een afspraak hiervoor is gewenst.

Onze school gaat graag mee met de tijd en stelt naast het vanzelfsprekende persoonlijke contact, ook digitale mogelijkheden voor u open. Eén van de media die wij gebruiken is De Klimroos-app. Onze app is een afgeschermd en veilig digitaal platform voor het uitwisselen van informatie tussen ouders/verzorgers, school en leerkrachten. 

Voor eenvoudige en korte vragen, mededelingen of berichten aan de groepsleerkracht kunt u gebruik maken van de chatmodule in De Klimroos-app. Voor het bespreken van de vorderingen en ontwikkeling van uw kind zijn er vaste persoonlijke contactmomenten gedurende het schooljaar.

Het gebruik van de chat is eenvoudig. Na installatie van De Klimroos-app maakt u een account aan. Vervolgens navigeert u via het Menu naar 'Chatten met de leerkacht'. U neemt hierin al automatisch deel aan de groepschat van de klas(sen) van uw kind(eren). Een individuele chat opstarten gaat als volgt:

• U tikt op het Potloodje rechts bovenin beeld
• U tikt op Chatten
• U tikt op de klas van uw kind
• U vult bij het onderwerp de naam in van uw kind en zijn/haar klas (bijvoorbeeld Marie 1a)
• U typt uw bericht en stuurt op versturen

De leerkracht heeft nu uw chat ontvangen en zal deze beantwoorden. U kunt de rest van het jaar gebruik blijven maken van deze individuele chat.

Alle informatie over De Klimroos-app en het gebruik ervan vindt u in deze infobrief. Voor aanvullende vragen of hulp bij het gebruik van de chat of De Klimroos-app, kunt u contact opnemen met Steffie van Poucke via 0165 534287 of s.vpoucke@deklimroos.nl

Terug

Platinadijk 25

4706 LK Roosendaal

0165 534287

info@nulldeklimroos.nl